Hestekleiva

Avdeling Hestekleiva ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser i nærheten av Bærums Verk. Barnehagen ligger litt opp i høyden og har utsikt over Lommedalen. På den ene siden er det boligområder med barneskole og lekeplasser og på den andre siden mer landlige omgivelser med gårdsdrift og dyr på beite. Vi har derfor mange muligheter for fine turer, enten det er å gå og se på kuene eller ta en tur i butikken.

Barnehagen har også en fin utelekeplass med gode solforhold og fin skog på utsiden av gjerdet. Vi tar gjerne en tur utenfor for å plukke blåbær eller naturmaterialer. Inne i barnehagen er det store lyse lokaler med flere lekerom. Dette gir mulighet for flere lekearenaer og for å dele gruppen.

I Hestekleiva har vi 8 barn i alderen 1-3 år, 2 assistenter og 1 pedagogisk veileder som er tilstede en dag i uken. Assistentene legger stor vekt på å se det enkelte barn, og trygghet og omsorg er de viktigste verdiene vi formidler i løpet av barnehagehverdagen.

Pedagogen har det overordnede pedagogiske ansvaret for å tilrettelegge for et trygt og utviklende miljø, men hos oss er også assistentene aktivt deltagende i planlegging og tilretteleggelse. Du vil som foreldre alltid kunne ta opp ting med din pedagogiske veileder, også utenom den faste dagen.

For oss er det veldig viktig med et godt foreldresamarbeid. Vi vil inkludere foreldrene i vår virksomhet og holde dem oppdatert på deres barns hverdag. Da vi har små grupper, vil vi enkelt kunne gjøre individuell tilpasning til den enkelte familien. Vi vektlegger derfor god daglig kommunikasjon med foreldre.

Rikke Alræk-Bjølgerud

Hestekleiva